Стр. 111 - Сборник материалов VII Международной научно-практической конференции на иностранных языках

Упрощенная HTML-версия

111
the future to have healthy children. Also the most teenagers are aware of the fact that
everybody should take care of his or her health himself or herself.
Литература
1. Кучма В. Р., Степанова М. И. Современные гигиенические подходы к
оценке влияния образовательных технологий на здоровье детей и подростков /
Здоровье населения и среда обитания. 2002. – № 2. – С. 1-4.
2.
Суетнова Ю.Ю. Роль гигиенических и социальных факторов в форми-
ровании здоровья городских и сельских подростков-школьников: диссертация
... кандидата медицинских наук: 14.00.07 / Суетнова Ю.Ю. – Оренбург, 2008. –
136 с.
УДК 502.3
ПЕРСПЕКТИВНЫЕ РАЗРАБОТКИ В СФЕРЕ ПЕРЕРАБОТКИ ОТХОДОВ
ADVANCEDDEVELOPMENTSINRECYCLING
Переводчикова Л., студент, Завьялова Г.А., канд. филол. наук, доцент,
Кемеровский государственный сельскохозяйственный институт,
Perevodchikova L., student, Zavyalova G.A., PhD, associate professor
В статье описаны перспективные разработки в сфере переработки отхо-
дов. Обоснована целесообразность применения переработки и дальнейшее ис-
пользование отходов пищевой продукции. Представлены основные способы
переработки.
Recycling is processing used materials (waste) into new, useful products. The
most common is secondary, tertiary processing such materials as glass, paper, alumi-
num, asphalt, iron, cloth and various kinds of plastic. Since ancient times organic and
domestic waste have been used in agriculture.
Modern production is characterized by ever-increasing volume of waste. In
Russia, the annual estimated amount of agri-food sector waste is an average of
250 million tons in terms of dry matter; in the EU, according to European Commis-
sion data, about 700 million tons. Chemicals (pesticides, veterinary drugs, pharma-
ceuticals and so on) have a serious impact on the environment.
And yet many types of agri-food waste are a powerful resource for further use
in the production cycle. Meanwhile, in Russia, the share of processed agri-food waste
averages out at 60% (95% in the EU).
It should be noted that the situation with recycling varies from sector to sector.
For instance: