245
УДК 636.32/.38:575.125.172
ВЛИЯНИЕ БИОЛОГИЧЕСКИ АКТИВНОЙ ДОБАВКИ ГВП
И КОРМОВОЙ ДОБАВКИ СЕРЫ НА АМИНОКИСЛОТНЫЙ
СОСТАВ МЯСА БАРАНЧИКОВ
Забелина М.В., д-р биол. наук, профессор,
Лихачева Е.И., канд. биол. наук, доцент
Белова М.В., канд. биол. наук, доцент,
Козин А.Н., ассистент, Герилович В.В., аспирант,
Чечеткин М.А., магистрант
ФГБОУ ВО «Саратовский ГАУ им. Н.И. Вавилова», Россия, Саратов,
Саратовский филиал РГТЭУ, Россия, Саратов
e-mail:mvzabelina@mail.ru
THE INFLUENCE OF BIOLOGICALLY ACTIVE ADDITIVES AND FEED
ADDITIVES GWP OF SULFUR ON THE AMINO ACID COMPOSITION
OF MEAT RAMS
Zabelina, M.V., Dr. b. Sciences, Professor,
Likhacheva E.I., room b. Sciences, associate Professor
Belova M.V., C. b. Sciences, associate Professor, Kozin A.N., assistant,
Gerilovich, V.V., PhD student, Chechetkin, M.A., undergraduateIN
FGBOU «Saratov state agricultural UNIVERSITY them. N. And. Vavilov»,
Russia, Saratov,
Saratov branch of Russian state University of Economics, Russia, Saratov
Аннотация. Исследовали влияние содержания в рационах кормовых доба-
вок ГВП и серы на аминокислотный состав мяса баранчиков. Рассчитали степень
соответствия 100 г баранины нормам сбалансированного питания и аминокис-
лотный скор мяса молодых овец в разные возрастные периоды.
Abstract. Investigated the influence of content in diets feed additives GWP and
sulfur on the amino acid composition of meat rams. Calculated the degree of compli-
ance with 100 g lamb norms of a balanced diet and amino acid skor meat of young
sheep in different age periods
Ключевые слова: аминокислоты, синтез белка, лимитирующие аминокис-
лоты, биологические добавки, баранина.
Keywords: amino acids, protein synthesis, limiting amino acids, supplements,
mutton.